Sabtu, 10 April 2010

Norgadis Birthday Contest 1

Norgadis Birthday Contest 1

Aku teringin sangat nak buat contest untuk follower aku sempena birthday aku 03 April 2010 ini yang ke 39 tahun. (tuanya aku huhuhu) Tapi aku taklah buat contest yang berat2. Memandangkan hadiahnya pun nampak ringan2 je...

Sepulau Sekasih Kita

Hadiah untuk pemenang Utama: 1 Pelekat Bermagnet, 1 Key Chain dan Sebuah buku Antologi Puisi Penulis WP Labuan "Sepulau Sekasih kita" (Ada 11 buah puisi aku kat dalam tu).

2 hadiah saguhati: 2 Pelekat Bermagnet setiap seorang (utk 2 orang je)

Syarat -syarat untuk join:

* terbuka kepada semua followers aku (Kalau yang belum follow, follow dululah...)
* letakkan banner "Norgadis Birthday Contest 1" di sidebar blog anda sepanjang contest ini dan linkkan ke entry ini.
* tulis ucapan selamat hari lahir untuk aku (Penting tu) di ruang komen
* Tinggalkan link anda di ruangan komen
* Pemenang dipilih secara cabutan ...

Norgadis Birthday Contest 1 berakhir pada: 17hb April 2010, jam 12.00 malam
Aku tunggu penyertaan dari kalian...Sekian, terima kasih!

93 ulasan:

Nestly berkata...

Hi Puan Masmah,
Your special day is around the corner so why not take a break from the routine? A few hours of 'me time' or a short trip with your loved ones can make it extra special. Go on, let the celebrations begin.
Once again, Happy Birthday!

Asman berkata...

Selamat Ulang Tahun, semoga panjang umur, murah rezeki dan bahagia selalu.

Liza Aly berkata...

Happy Birthday 2 U. Wish all the best! :)

Nass berkata...

Happy Birthday 2 U, moga panjang umur dan banyak duit, bahagia disamping keluarga. Amin...

Ayu berkata...

Selamat hari jadi, moga panjang umur, murah rezeki...

Steven berkata...

Wishing you a very happy birthday...may this day brings you all the heappiness and more health... all the best fo you... rdgs..

Zakaria Z berkata...

selamat ari jadi

Hanis H berkata...

salam happy bsday wat u KissSmile

CT berkata...

Selamat hari jadi, moga panjang umur, murah rezeki dan dapat anak lagi hehehe...

Mama berkata...

Selamat Hari Jadi...

Puteri Mahsuri berkata...

selamat hari lahir,ibu.
semoga panjang umur dan dirahmati oleh Allah...amin....

pak long berkata...

salam buat nor...
pak long nak menyertai contest ni..
segala ucapan spesel semua ada kat link ni....

http://paklongsifu.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

~ نورحياتي ~ berkata...

"selamat meyambut hari ulang tahun"

semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki"

join kontes ni erk..makaseh..

~ نورحياتي ~ berkata...

"selamat meyambut hari ulang tahun"

semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki"

join kontes ni erk..makaseh..

http://cikhayati88.blogspot.com

si para para berkata...

selamat hari lahir saudaraku...semoga engkau perolihi kebahagian hidup di dunia dan di akhirat...

Seri Bahasa berkata...

Hasrat dihati nak buat ketupat,
Lama disimpul kenapa tak jadi;
Seri bertandang ketempat sahabat,
Mengucapkan Selamat Hari Jadi.

* seri takde pengalaman kontes. tp nak join jugak, kalau silap tolong2lah betulkan.

Nida berkata...

Salam perkenalan dari Nida..
Ingin menjoinkan diri..

http://along-nidar.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html


Kunukilkan sajak khas buatmu....

Kelahiranmu Norgadis
menggendong bersama amanah yang pasti
yang harus kau laksanakan
sebagaimana bertambahnya usia mudamu
menginjak tahun demi tahun
terus meninggalkan perjalanan yang lalu
yang kini kau panggil kenangan...


Perjalanan hidupmu terus menongkah tahun
kau terus menimba pengalaman yang dalam
suka dan duka menjadi warna warni kehidupan
mematangkan akal fikiranmu
mematangkan setiap tindakanmu..

Norgadis, andaikata tika kau bermenung
mengenang segala kenangan
terlukis segala kepayahan
dalam menempuh rintangan alam kedewasaan
namun tetapkan hatimu terus melangkah
walau banyak mana airmata yang tumpah
walau banyak mana beban digalas
walau banyak mana masalah melanda
walau banyak mana ujian yang datang
bangkitlah kembali mencari semangat
dalam membina kental dihati
moga cecita menjadi realiti
teruslah melangkah dalam perjuanganmu
dalam meniti keperitan
yang hujungnya kelak kau kan tersenyum
moga dirimu beroleh berkat
dan rahmat dari Tuhan Yang Esa

Selamat ulangtahun ikhlas dariku
sahabat maya yang tulus menjalin ukhuwah
moga kebahagiaan menjadi milikmu
lestari berzaman kekal abadi..

Hanna Pertiwi berkata...

selamat hari jadi ke 39 sahabat. Semoga dengan 3 doa akan terkabul 9 harapan, itulah 39. Selamat ulang tahun, happy b'day 2U sob...

Norgadis Labuan berkata...

Terima kasih Nestly, Asman, Liza Aly, Nass, Ayu, Steven, Zakaria Z,Hanis H, CT, Mama, kerana sudi wish sempena ulang tahunku yang ke 39...

Lepat Pisang berkata...

Selamat Hari lahir,semoga panjg umur,diberikan rezeki dan selalu bahagia di dunia dan akhirat..hepy Bday!

Lepat Pisang berkata...

Sori tadi terlupa nak letak link..
Linknye seperti dibawah..TQ!
http://lepatpisangblog.blogspot.com/2010/04/contest-gempaknorgadis-birthday-contest.html

Norgadis Labuan berkata...

Pak Long Sifu terima kasih entrinya,
Seri Bahasa terima kasih pantunnya,
Nida terima kasih puisi indahnya,
Puteri Mahsuri, Cik Hayati88, Si Para-Para... Thanks join contest

Norgadis Labuan berkata...

Terima kasih buat Hana Pertiwi kerana sudi wish birthday aku. Moga dirimu bahagia selalu sobat.

Lepat Pisang, terima kasih sudi join contest

M a W a D D a H berkata...

Ok..dah join contest norgadis...anyway...Happy bezday to u...Ok..kita nyanyi skit..Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan norgadis...Allah selamatkan kamu...Moga panjang umur dan dimurahkan rezeki...sume syarat2 dah dibuat...

datang la di link http://mwdah.blogspot.com

Norgadis Labuan berkata...

Mawaddah, terima kasih sudi follow dan join contest.

qismina berkata...

slamat ulang tahun. may god bless u.. ehehe.. qis nyer birthday 8 april.. ehehe.. dekat2...

Tokjogho berkata...

Salam perkenalan,
Semoga diberkati Allah sentiasa tok ucapkan dan semakin bertambah umur, semakin bertambah iman hendaknya.

tok juga nak ajak admin jenguk blog tok pada entri di bawah. kalau minat, joinle yer ramai2!!

http://tokjogho.com/tj/mana-tok-jogho/

TQ.

qismina berkata...

join.. ehehehe

http://qisminaraudhah.blogspot.com/

Norgadis Labuan berkata...

Qismina, terima kasih sudi join contest, emm nmpknya kita sama2 lahir bulan aprillah ya...

Tokjogho, terima kasih sudi berkunjung, moga mendapat berkat selalu.

YUN berkata...

i'm in...
Neway, Happy belated birthday...
Better late than never rite??
May Allah bless u..
May this day bring u more happiness and healthiness...
Amin
Dengan motto; Majulah Labuan untuk negara....
Hidup Labuan...Ahaks

Norgadis Labuan berkata...

Yun...! Hahaha...aku gelak dulu, mcm moto sukan je.. majulah sukan utk negara...Apa pun thanks wishnya n join jangan tak join...

anin berkata...

Salam sahabat
Selamat Hari Lahir yg ke39 diucapkan
Semoga hari mendatang sentiasa dalam rahmat Allah hendaknya
dikurniakan kesihatan berpanjangan
tak lupa juga rezeki yang murah serta masa kelapnagan

semoga masih ada ruang untuk kit amenambah amal dn menebus dosa2 silam

selamat bersahabat dn salam hari lahir

Norgadis Labuan berkata...

Anin, thanks sudi join contest, moga bahagia disamping keluarga tersayang.

inahasan berkata...

salam

ina join

http://inahasan.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

ini ucapan dari ina
Selamat Ulang Tahun, semoga panjang umur, murah rezeki dan bahagia selalu.
bye

Norgadis Labuan berkata...

Inahasan, terima kasih sudi follow dan join contest.

segalanyer kuterima... berkata...

salam


akak join ok

http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Happy Birthday 2 U. Wish all the best! :)

izan cute berkata...

salam perkenalan dari izan

"selamat meyambut hari ulang tahun"

semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki"

izan join

http://izancute.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

sarah berkata...

salam kenal dari sarah


http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html


Semoga diberkati Allah sentiasa sarah ucapkan dan semakin bertambah umur

taufidris berkata...

bro join

http://taufidris.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Happy Birthday!

Wish all the best! :)

Norgadis Labuan berkata...

Ican Cute, Sarah dan Taufidris, terima kasih sudi join contest.

Mario berkata...

ok...
sudah folo...banner siap...kene buat n3 ke...?

selamat harijadi...semoga dipanjangkn umur dan dimurahkan rezeki...

http://pangkin4rest.blogspot.com/

Nurcahaya Atikah berkata...

Selamat hari lahir wahai ibuku.... Moga panjang umur dan murah rezeki...
Nak join contest ni... hehehehe

Norgadis Labuan berkata...

Mario thanks sudi follow dan join contest.
Atikah ibu sayang kamu...

shidah berkata...

hello org labuan.......shidah dah follow n nak join contest ni.....slmt ulang tahun...

http://shidah-bukubest.blogspot.com/

cicakgirl berkata...

Selamat menyambut ulang tahun kelahiran yang ke-39..semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan berada dalam rahmat-Nya..aminn

follow dengan id birumenawan (menggunakan twitter kerana semasa mendaftar saya tertinggal perkataan my di belakang e-mel)
saya sertai birthday contest ini
http://cicakgirls.blogspot.com/2010/04/httprisyahoneydewblogspotcom201004okaay.html

TK.

N Athirah berkata...

Happy Birthday To You!
Semoga kejayaan sentiasa mendampingi diri...
Salam Hari Lahir...

Norgadis Labuan berkata...

Shidah, Cicakgirl dan N Athirah, terima kasih sudi join contest.

::Mamalyna:: berkata...

Salam perkenalan,

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...SEMOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI..

http://ejanblog.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

tq so much!!!

Norgadis Labuan berkata...

::Mamalyna, terima kasih sudi follow dan join contest

rosilah berkata...

Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan norgadis...Allah selamatkan kamu...

he..he..sedap tak??

ok ilah join erk..


http://rosilahi.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Usharapa!!! berkata...

Happy Birthday 2 U. Wish all the best! :)

moga panjang umur dan banyak duit, bahagia disamping keluarga. Amin...

http://usharapa.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

SoFiaH berkata...

Selamat Hari Jadi...
murah rezeki dan bahagia selalu.

http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Norgadis Labuan berkata...

Rosilah, Usharap, Sofiah. Terima kasih sudi follow dan join giveaway contest ini.

tunoor73 berkata...

salam kenalan

saya dah folow n letak dah letak ur banner..tq

"selamat hari lahir ke 39...semoga dilimpahi penuh rahmat dari NYA n all the best..."

http://tunoor73.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Norgadis Labuan berkata...

tunoor73 terima kasih sudi join contest

ayuselalu berkata...

ayu join
Selamat menyambut ulang tahun kelahiran yang ke-39 dan semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki

http://ayuayu101.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Norgadis Labuan berkata...

Ayuselalu terima kasih sudi join contest

ctnurkhijah berkata...

salam...
selamat ulang tahun semoga dimurahkan lagi rezeki dan bahagia disamping keluarga yang tersayang..

http://thecolourfulisland.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

syakila berkata...

Selamat hari jadi, moga panjang umur, murah rezeki dan dapat anak lagi hehehe...

http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Norgadis Labuan berkata...

Ctnurkhijah dan Syakila terima kasih sudi join contest

ogy berkata...

Salam perkenalan,

HAPPY BIRTHDAY TO YOU.
SEMOGA PANJANG UMUR,
SEMOGA DIMURAHKAN REZEKI SELALU..AMIN>>AMIN

http://ogy2112.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Norgadis Labuan berkata...

Ogy terima kasih sudi join contest, moga gembira selalu

Nana berkata...

http://ibudamia.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

selamat harijadi..semoga panjang umur & dimurahkan rezki amin..amin

Norgadis Labuan berkata...

Nana. Terima kasih sudi join contest

juniza berkata...

ju join dah

http://blogjuniza.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Happy Birthday 2 U, moga panjang umur dan banyak duit, bahagia disamping keluarga. Amin...

Norgadis Labuan berkata...

Juniza. Terima kasih sudi join contest

aZuRa AhMaD berkata...

askum..

hai..Selamat Hari Lahir...moga akak sentiasa dilimpahi rezki serta kebahagiaan....serta berjaya dlm apa jua bidang yg diceburi


http://zamzura1405.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

zai kulim berkata...

salam..

zai singgah mai join giveway

http://zaikulim.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Akma berkata...

Happy Birthday Nor Gadis..Smg dimurahkan rezeki selalu..

http://akmamardhiah.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Norgadis Labuan berkata...

Azura Ahmad. Maaf ya, harap dpt penuhi syarat2 penyertaan contest.

Norgadis Labuan berkata...

Zai Kulim Dan Akma. Terima kasih sudi follow dan join contest.

Norgadis Labuan berkata...

Azura Ahmad, terima kasih sudi follow

nia berkata...

salam,
saya dah join.

http://diraummiwalidcontestgiveaway.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

happy birthday nor,semoga panjang umur,murah rezeki,berbakit pada org tua,bangsa n negara.

Norgadis Labuan berkata...

Nia. Terima kasih sudi join contest, moga ceria selalu.

Admin berkata...

maya sini...saya dah join

Buat Puan Masmah, maya ucapkan Selamat ulang Tahun, Moga panjang umur & murah rezeki sentiasa. Amen.

http://coretanmayaku.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Admin berkata...

kak...maya dah singin jd follower tp pelik nama maya tk npk...emmm

Norgadis Labuan berkata...

Admin @ Maya. Terima kasih sudi join contest

inasepi berkata...

join ok

http://inasepi.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Norgadis Labuan berkata...

Inasepi, terima kasih sudi join contest

arissa.soleha berkata...

salam
semoga dipermudahkan segala urusan
dan diberkati usia

http://arissasoleha.blogspot.com

saya join ye

Norgadis Labuan berkata...

Arissa Soleha. Terima kasih sudi join, moga bahagia selalu.

Asya berkata...

Selamat meyambut ulang tahun kelahiran.. semoga di permudahkan segala urusan d dunia & akhirat.. amin..

http://fasyafrina.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Norgadis Labuan berkata...

Asya. Follow dulu utk memenuhi syarat contest.

Khazanah_Illahi berkata...

secebis doa buat saudariku...;

"Ya Allah.. wanita yang membaca ini adalh wanita yang cantik.. Quat.. Sabar.. & aku menyayanginya.. Murahkan rezekinya, & tingkatkan kehidupannya..Begitupun dia melangkah.. selamatkan dia Ya RaHim, ya Rahman, ya Qawi.."
ameen...

sanah helwah mubarak ya akhi!!

Norgadis Labuan berkata...

Khazanah_Illahi. Terima kasih atas doa yang begitu indah, moga doa itu akan dimakbulkan Allah dan pemberi doa itu akan menerima nikmatnya bersama...Amin

miemiey berkata...

tak sedar upenya norgadis buat giveaway...sebelum tu happy belated birtday buat nor...semoag berbahagia dan di panjangkan umur selalu...di murahkan rezeki dan di rahmati oleh allah ,,,

miemiey dah join sila semak yee

http://miemiey-akucintacontestgiveaway.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Norgadis Labuan berkata...

miemiey. Terima kasih ucapan birthday dan sudi join contest...

BUNGA berkata...

Salam perkenalan buat puan ..
Dan Selamat Ulang tahun.. (lambat pulak wish)..
Ini link saya ya..

http://bungacokelat.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

tq.. :)

Norgadis Labuan berkata...

Bunga... lambat wish pun tak apa, saya kasi masa 1 bulan hehehe.... Terima kasih sudi wish dan join giveaway contest 1 saya, moga gembira selalu.

monica berkata...

happy birthday sis..semoga panjang umo n dimurahkan rezeki..sy join ye..=)

http://mon2stuff.blogspot.com/2010/04/norgadis-birthday-contest-1.html

Norgadis Labuan berkata...

Monica, terima kasih sudi join contest.

Azrai Ahmad Zamri berkata...

salam ziarah kak..
huhu, sempat lagi kan?
sy pun nak cuba nasib la..cam best je koleksi puisi tu..

"Duhai insani..
sedetik berlalu
selangkah kematian bertamu
semakin hari
semakin meningkat usia
semakin pendek umur kita..

Carilah umur yang penuh barakah..
bukan pada banyaknya kiraan
atau lamanya kehidupan
tapi pada tingginya ilmu & banyaknya amalan..
pada siraman budi
jua pada taburan jasa.."

Selamat Ulangtahun ke 39..
m0ga mndapat umur yG barakah, murah rezeki & bahGia selalu.. =)

http://qamarguyz.blogspot.com

Norgadis Labuan berkata...

Azrai Ahmad Zamri. Masih sempat lagi ti hehehe... terima kasih sudi join dan sudi buatkan puisi puitis dan bermakna untuk akak. Semoga sama-sama mendapat berkat.