Khamis, 30 September 2010

Hantu Malware Bikin Sakit Jiwa


Salam para blogger,
Beberapa hari ni... rasa macam sakit jiwa pabila memikirkan bab malware ni. Aku memang tak faham apakah bendanya malware... macam hantu agaknya, tapi yang amat menakutkan sangat (takut takut takut)... ada sesetengah blogger takut nak masuk blog aku pasal ada hantu malware... huhuhu... ini buat aku geram sangat.

Atas jasa baik seorang sahabat bloggerman, aku dinasihatkan agar mencari blog Yanie, macam nak pengsan aku cari punya cari blog Yanie... masih tak jumpa ooo...

Tadi pagi ada lagi blogger yang kata blog aku ada malware huhuhu... aku bukanlah orang yang mudah putus asa (perasanlah tu), aku cari lagi blog Yanie...

Akhirnya malam ini, aku berjaya menemukan cara penyelesaiannya apabila menemukan blog Yanie (thanks Yanie), kepada yang ada masalah malware bolehlah scan blog anda di>>> KLIK SINI

8 ulasan:

Gen Fujita berkata...

yang kes malware yang heboh baru ni kalau tak silap sebab ads dari innity. kalau sebab lain tak pasti pula

Norgadis Labuan berkata...

Betul tu Gen Fujita...
Yang saya hairan, saya tak ada ads dari innity, tapi ada org kata blog saya ada malware pula...

tehr berkata...

blog norgadis labuan memang tak ada malware
yang ada ialah link dari blog yanie yang ada malware
tapi kerana norgadis ada pautan link dengan yanie, maka terbabit sama

...itu yang saya faham masa buka blog norgadis beberapa hari lepas

Norgadis Labuan berkata...

Salam tehr
Betulkah macam tu? Tapi saya tak pula ada letak link Yanie sebelum ni, mungkin kena dari link yang lain agaknya...

Harap2 selepas ni oklah blog saya ni...

qdine berkata...

Assalamualaikum, saya dapat detect blog nie ade malware tp dari blog lain (link dgn norgadis), google chrome saya akan block secara automatic...malware dikesan dari sebuah blog. Malware tu dari orang lain punye. Bila google chrome check bukan dari norgadis. Saya dapat kesan melalui google chrome nie. Dah banyak kali norgadis masuk blog saya, tapi blocked by GC utk secutity...

Norgadis Labuan berkata...

Salam qdine.
Ini yang saya pening nak fikir, entah dari mana datangnya malware tu...

Zaer!! berkata...

hehe.sabar yerk.tapi zaer masok sini nape ade lagi malware jahanam ni! adeh! teruskan usaha membanteras malware!!hehe

Norgadis Labuan berkata...

Buat Zaer!!
Ini kira memang masih boleh sabar lagi ni, entah dari mana datangnya hantu malware tu saya pun tak tau dah...