Sabtu, 5 Jun 2010

Kau ILHAMku Syamil

Syamil Bin A Samad (Jejaka ensam semalaya)
http://kauilhamku881204.blogspot.com/

Salam buat para sahabat...
Semalam aku jawab tag dari Haida Hida yang dah lama terhutang (nasib baik tak berbunga hutang tu) kali ini aka nak jawab tag dari Blog Kau ILhamku pula. (mcm lagu tu beb, jom tengok gambar kat atas tu, dialah pemilik Blog Kau ILhamku ensom tu beb...)

Mula-mula nak ucap terima kasih buat empunya blog Kau ILhamku. Aku yang masih lagi keletihan beraktiviti bersama pelajar pagi tadi dengan rasa ikhlas dan senang hati akan menjawab TAG ini semampu yang boleh.

Rules:
It's harder than it looks...
Copy to your own notes...
Erase my answers...
Enter yours and tag twenty (20) people...
Use the first letter of your name to answer each of the following questions...
They have to be real...
Nothing made up...
If the person before u had the same first initial, you must use different answers...
You cannot use any words twice...
and
You can't use your name for the boy / girl name question...
(Cakap orang putih tu beb, aku sekolah pun tak tinggi, aku cuba try testing jawablah soalan ni)

1. What is your name :
Sayang (Panggilan dari org tercinta. Bukan nama dalam surat beranak. Pelik2... Surat pun pandai beranak beb...)

2. A four letter word :
Seri (Nama kawan berblog yang selalu berseri-seri)

3. A boy's name :
Saidin (Nama uncle aku, bukan lagi boy tapi dah jadi men hehehe)

4. A girl's name :
Siti Zainon (Nama adik ipar aku)

5. An occupation :
Surirumah (kerja yg paling bz sangat)

6. A colour :
Sapphire (Warna kegemaran aku ni)

7. Something you wear :
Selendang (kadang2 aku guna)

8. A food :
Serunding (Sedap ooo..)

9. Something found in the bathroom :
Shampoo (ada dibilik mandi...)

10. A place :
Singapore (Kali terakhir aku ke sana tahun 2005)

11. A reason for being late :
Sibuk update blog hahaha...

12. Something u shout :
Selamat Pagi Malaysia (antara rancangan tv yg paling aku minat satu ketika dulu)

13. A movie title :
Semerah Padi (filem lama tu)

14. Something u drink :
SIRAP je (time panas suka minum ni...)

15. A musical group :
Shila on7 (best juga lagu2nya)

16. An animal :
Sarigala

17. A street name :
Sungai Keling Street

18. A type of car :
Satria (Kereta Malaysia)

Now tag twenty (20) people.

  1. people
  2. people
  3. people
  4. people
  5. people
  6. people
  7. people
  8. people
  9. people
  10. people
  11. people
  12. people
  13. people
  14. people
  15. people
  16. people
  17. people
  18. people
  19. people
  20. people
Dah dpt 20 people hahaha...! Gelak gelak gelak... hahaha... Jangan marah ya, nanti lekas tua....

8 ulasan:

En iLham berkata...

haha
tahniah kerana telah berjaya menyempurnakan kerja rumah kali ni
sy bagi A+ la
hehe
nanti boleg tag nor lagi
hehe

BUNGA berkata...

haha.. x boleh thn tang yg 20 org yg kene tag tu.. sabaaaaar ajelahh :)

Norgadis Labuan berkata...

Utk En iLham.
Dapat A+? Yes yes yes...
Susah buat tu tau...

Norgadis Labuan berkata...

Utk BUNGA.
Hahaha... memang kena banyak sabar...
tapi kira betullah tu, 20 org juga kan hehehe....

kaizen shinobi berkata...

fine! hahahha

tag 20 people... sume people kan? har har har

sumpah aq tergelak jap.... unik2... hehehhe

Seri Bahasa berkata...

mak..panjangnya tag. ni yang sebab pasal bab tag seri kadang berdebar2 sebab banyak soalan kena jawab.

Norgadis Labuan berkata...

Utk kaizen shinobi.
Hahaha... senang nak cari 20 people tu...
kacang je... hahaha...

Norgadis Labuan berkata...

Utk Seri Bahasa.
Jawab tag ni utk suka2 saja Seri.
Kadang2 best juga, ada masanya kita diminta berfikir... berfikir benda yg kita tak pernah fikir. hehehe....