Sabtu, 27 November 2010

KISAH BENAR BADAN BERTUKAR MENJADI ULAR


Erin (bukan nama sebenar) adalah seorang executive disebuah syarikat pembekal barangan automotif di Shah Alam.

Baru bekerja tak sampai setahun tapi popularitinya cukup hebat, macam super star kat kilangnya tu.... bukan sebab dia cantik...bukan sebab body baikkk...tapi sebab dia seorang yang cukup ceria... disenangi oleh semua orang.

Erin ni kerjanya banyak terbabit dengan aktiviti luar, jumpa orang sana, jumpa orang sini (kononnyalah)...so memang jaranglah ada kat opis....kalau tengok punch card banyak kosong dari berisi, tapi orang tak cakap apa... sebab dia kan banyak kerja luar.... memang 'nature' kerja dia cam tu...

Satu hari tengah sedap si Erin menteke darah kat luar (time kerja)... dia rasa gatal kat lengan. Dia garu... lepas tu gatal pula kat paha. .. dia garu lagi... sudahnya satu badan naik gatal.

Mulanya dia ingatkan elergik dengan makanan tapi sampai 3-4 hari gatalnya tu makin menjadi-jadi. Beberapa bahagian badan kulitnya dah menebal, semacam kurap dah rupanya.

Si Erin mula menggelabah, dengan bantuan beberapa member, si Erin di bawa berjumpa dengan sorang pawang kat ulu puchong...time tu separuh kaki dia dah tumbuh sisik...

Sepanjang perjalanan ke rumah pawang tu si Erin menangis tak henti. Sampai kat rumah pawang Erin dah tak boleh berjalan...sampai ke dada dah bersisik....

Tanpa berlengah pawang terus menggelupur membaca mentera... cuba nak selamatkan Erin yang kononnya terkena badi ular. Makin kuat pawang menggelupur makin cepat bahagian badan Erin bertukar jadi bersisik macam ular. Sudahnya sisik semua dah merayap sampai ke
muka. Seluruh tubuh Erin makin pedih. Rasa gatal yang teramat sangat terasa bagaikan tak dapat dibendung lagi.

Erin menjerit sekuat hati, pawang kat sebelah dah pengsan, cuma bayangan ular yang memenuhi ruang bilik tersebut. Asap berkepul-kepul keluar dari ubun kepala Erin. Tiba - tiba satu imej manusia terhasil daripada kepulan asap yang keluar dari kepala Erin tu...

'Ehh... boss? Tolonglah saya boss, saya janji tak mau 'ngular' dah. Lepas ni saya buat kerja bebetul, kalau boss nak sumpah jadi ular pun sumpahlah... orang yang tengah baca ni... dia pun ngular juga tu.... he.. he. ...he... (Jangan marah, sekadar hiburan)

28 ulasan:

Encik MamaT berkata...

adeh... terkena den.....

Abu Luqman berkata...

biasa la tu...ular ni memang ramai yang di takuti

Norgadis Labuan berkata...

Hehehe... jangan marah Encik MamaT.

Norgadis Labuan berkata...

Salam Abu Luqman. Bukan saja takutkan ular, perangai mengular pun bikin takut.

nkara berkata...

hahahaha..kelakar!

Norgadis Labuan berkata...

Hai nkara, gelak nampak...

akuanakpahang (AAP) berkata...

Salam bertandang :) oit menarik juga citer ular nie :)

New Entry "Aku, Kamu dan Entri."

Norgadis Labuan berkata...

Salam akuanakpahang (AAP).
hahaha... sekadar hiburan je...

a.samad jaafar berkata...

errr...nakal ye..nasib gue keje sendiri hari ni..hihihi

Norgadis Labuan berkata...

Salam a.samad jaafar.
Klu kerja sendiri tu... tak ngularlah ya hehehe...

Nazrina Hussin berkata...

saspen membaca mula2 sekalinya tipah tertipu hehehehe...apa abar kita ah?

Norgadis Labuan berkata...

Salam Nazrina Hussin.
Aku sihat, sekali sekala ada saspen siuk jua kan dibaca hahaha...

Captain berkata...

aduhai, terkena aku bah!

Norgadis Labuan berkata...

Janganlah marah Captain. Sekali sekala terkena, kira ok juga tu hehehe...

pN.rOs berkata...

alamak.....
terkena plak...
oke nak wat keja la...

Norgadis Labuan berkata...

Terkena juga pN.rOs. Tak apalahkan, janji kerja siap...

Hanis Azla berkata...

ni yg buat takut nak mengular.. ha..ha..

Dyanti berkata...

Siut jer kakak. Terkena sudah Dyan. Punyalah syok2 baca....last2 kene kaw kaw...Tapi Dyan baca masa kat umah...so tak ngular

Fuziani JSR berkata...

Ha.ha.ha.... lucunya! Siapa-siapa yg suka mengular kat tempat kerja, baik berhati-hati...

tehr berkata...

kalau baca malam2 pagi macam ni...
tak kira mengular kan, noor?

mungkin jadi memburung hantu dah
hehehe

Norgadis Labuan berkata...

Salam Hanis Azla.
Elok juga klu takut mengular tu, sekurang-kurangnya selamat dari menjadi ular hehehe...

Norgadis Labuan berkata...

Salam Dyanti.
Hahaha... klu baca kat rumah, tak ngular lah tu...

Norgadis Labuan berkata...

Salam Fuziani JSR.
Ramai yg suka mengular kat tempat kerja tu, nmpknya perlulah berhati-hati ya...

Norgadis Labuan berkata...

Salam tehr.
Wah! Ada sitilah baru... klu baca malam/pagi tu dah jadi burung hantu hahaha...

deem berkata...

hahaha...lucu!!!blh kupipes ka kak?hehehe

Norgadis Labuan berkata...

Boleh bah kalau kau deem.

deem berkata...

hehehe tenkiu kak.hari ni ada masa untuk kongsi cerita ni dgn kawan2 setelah hari2 yg sibuk sdh berlalu...:)

Norgadis Labuan berkata...

Bagus3 kongsi sama2 kawanmu deem...