Ahad, 8 April 2012

Jalan-Jalan Makan-Makan

Tiba-tiba semalam abang bawa makan di luar, katanya sewaktu birthday tempohari tak sempat nak belanja makan di luar sebab bz sangat...


Kami pun singgah di Restoran Seafood, tak berapa jauh dari rumah. Janji makan di luar, aku taklah payah masak. Happylah... hehehe...


Kami pesanlah minuman ABC dan Jus Lobak


Makan pesan Sup Ikan, Nasi Putih, Nasi Pataya dan Nasi Goreng


Wathiqah pula nak makan Ayam Panggang


Siap makan, alhamdulillah... kenyang, nasi aku pun ada separuh lagi, tak larat nak habiskan, abang yang tolong habiskan...

Lepas tu dah nak balik, bayar dululah... semuanya RM82.00, huhuhu mahalnya... mahal sangat tu... Tak sangka sebegitu mahal, makan pun kat restoran kampung saja. Kata abang kalau kat Restoran Ketam lagi mahal. Sekali sekala tu tak apalah tapi kalau selalu pening kepala nak bayar huhuhu.... Apa pun TQ abang sebab sudi bawa makan kat luar...

ABC x 4
Jus Lobak x 1
Sup Ikan M x 1
Nasi Putih x 1
Nasi Pataya x2
Nasi Goreng x 1
Ayan Panggang (sebaris) x 1
Jumlah bayaran RM82.00

16 ulasan:

kak yon berkata...

sesekali makan di luar bersama keluarga..alangkah seronoknya kan?

Norgadis Labuan berkata...

Salam kak yon.
Betul tu, sekali sekala memang seronok makan di luar, nak juga kita rasa masakan orang lain heheh...

thomas berkata...

Saya biasa juga makan kat situ.

blog usang berkata...

assalamualaikum..

tak mengapa..sesekali makan di luar bawa keluarga..memang best..

ziana berkata...

Lama tak singgah sini..Oklah tu .. Blh ehat memasak

Norgadis Labuan berkata...

@thomas.
Biasa makan kat situ? Maknanya selalulah datang Labuan ni...

Norgadis Labuan berkata...

@blog usang.
Wa'alaikummusalam...
sekali sekala tu bolehlah klu selalu, best juga... cuti masaklah saya hehehe...

Norgadis Labuan berkata...

@ziana.
Samalah kita... kalau ada kesempatan baru singgah blog kekawan.

Kalau makan kat luar tu dptlah rehat masak...

Mama Ann berkata...

Memang seronok kalau makan luar bersama keluarga macam ni..Asyik kita aja dok masak sekali sekala makan nk juga relax ....

Norgadis Labuan berkata...

@Mama Ann.
Betul3x... sekali sekala nak juga rasa org lain yang masak utk kita, ya tak...

Angah berkata...

seronoknya nampak...

tehr berkata...

Sesekali memang seronok makan kat luar
Kalau acap kali dah rasa tak best
Macam rumah tak ada dapur je
Hehe

Norgadis Labuan berkata...

@Angah.
Seronok... seronok sangat...

Norgadis Labuan berkata...

@tehr.
Kalau selalu, pening cik abang nak membayarnya, tapi ada juga kawan saya mcm tu, anak jauh belajar, gaji besar, setiap hari makan kat luar...

ieja amieja berkata...

assalam kak..
singgah cni terus follow..
x lupa jg trm ksh sudi kesana..
p/s: sesekali mkn kat luar mmg seronok kan..lebih2 lg ank2..

Norgadis Labuan berkata...

Salam ieja amieja,
TQ sudi follow, insyaAllah nanti saya follow balik.
*Kalau kena belanja makan memang seronok hehehe...