Selasa, 15 November 2011

Buat Cup Kek Untuk Wathiqah

Di sekolah Wathiqah ada mengadakan sambutan Hari Kanak-Kanak Sedunia. Ibu bapa diminta membawa makanan untuk majlis tersebut. Aku pun fikir punya fikir... elok buat cup kek untuk Wathiqah dan kawan-kawannya. Tengok kat dapur bahan pun dah ada walaupun taklah cukup sangat... Jadi bermulalah kerja membuat kek...


Sediakan Telur


Putar


Masuk tepung dan bahan yang lain dan putar hingga sebati, lepas tu masuk dalam cup dan bakar.


Dah siap bakar, kita letak aising sikit, bagaimana?


Aku buat 50 + biji, walaupun tak secantik mana tapi habis semuanya...

20 ulasan:

::ini belog saya . cinta hati saya:: berkata...

halamak . suke suke :)

ummiross berkata...

waa sedapnya, ummi pun suka cup cake..

Norgadis Labuan berkata...

@ini belog saya . cinta hati saya::
Suka? saya pun suka hehehe...

Norgadis Labuan berkata...

@ummiross.
Kita sama-sama sukalah nampaknya...

N Athirah berkata...

ANGRY BIRDS!!!

Norgadis Labuan berkata...

Salam N Athirah.
Terkial-kial membuat, tapi xpandai sama hahaha...

thomas berkata...

nampak senang je nak buat.

Norgadis Labuan berkata...

@thomas.
Buat yang senang-senang je... jangan buat yang susah, nanti lambat siap...

sis92 berkata...

wah suka2..
macam angry bird pun ada ;D

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Norgadis...untung dpt mak yg rajen buat CC tuk ankdaranya nih!comel jer designnya..pasti sedap sbb tu cepat habis.

Syazmil Bin Saruddin berkata...

serius comel.! ada lebih untuk sy tak.? :)

Norgadis Labuan berkata...

@sis92.
Saja buat yg ada mata dan mulut supaya anak-anak suka...

Norgadis Labuan berkata...

Salam kembali ♥♥azatiesayang ♥♥.
Kek Cup ni senang nak bagi-bagi kat budak tadika, tak payah nak potong-potong lagi...

Norgadis Labuan berkata...

Salam Syazmil Bin Saruddin.
Maaflah ya, dah habis semuanya hehehe...

khairul berkata...

kreatip nya !

Norgadis Labuan berkata...

@Khairul
Khas untuk anak-anak tadika al-Iman hehehe...

Eena Arrina berkata...

amek hadiah awk kat sini http://lifeofusea.blogspot.com/2011/11/aktsoalan-untuk-follower-new-current-n.html

Norgadis Labuan berkata...

@Eena Arrina.
Terima kasih Ena

sdr musa berkata...

angry bird ne nda jadi marah ne..

Norgadis Labuan berkata...

@sdr musa.
Angry bird jenis penyabar dikit, nda mudah marah hahaha...