Selasa, 22 Mei 2012

Bayaran Rakaman RTM Labuan FM Dah Masuk

Syukur alhamdulillah, dalam tak sedar (lain saja bunyinya) bayaran rakaman RTM Labuan FM telah lama masuk akaun maybank aku.  Tiba-tiba tergerak nak tengok akaun maybank 2U, tengok punya tengok ada RM 500 masuk dalam akaun, setakat ni yang ada cal buat payment pun taklah sebanyak itu.  Aku terus cal penerbit Gemersik Citra Suara Hati, Puan Salbiah Ajis, sah memang bayaran rakaman puisiku telah dibayar,  Happylah, RM500 untuk 5 buah puisi.  Kalau dah dapat duit tu, tiada lain nak fikir, memang nak belanja keluarga makan kat luar.

 
Wathiqah mau makan ais cream 

 
Makan pizza

 
Apa yang penting anak-anak happy

12 ulasan:

Kak rose berkata...

salam nor..
wah..banyaknya dpt bayaran..

thomas berkata...

Wah!Bagus juga,hobby yg menguntungkan.

Norgadis Labuan berkata...

Salam kembali Kak rose.
Alhamdulillah, rezeki dari Allah. Duduk2 kat rumah pun ada rezeki datang ...

Norgadis Labuan berkata...

@thomas.
Selain mengumpul setem, menulis adalah antara hobi yang masih melakat sampai sekarang.

tehr berkata...

Wah, banyak tu
Syukur alhamdulillah
Rezeki memag datang dari bayak sudut

Norgadis Labuan berkata...

@tehr.
Syukur alhamdulillah... Rezeki Allah tu luas, yg penting kita terus berusaha.

Muara berkata...

Mana Puisinya... tak boleh 'tampal' kat blog ni ke?

Norgadis Labuan berkata...

@Muara.
Bolehlah melawat ke sudut puisi...

http://karyanorgadis.blogspot.com/

puisi baru belum masuk dlm blog lagi...

RESMANSHAH berkata...

Tahniah kak...Teruskan usaha! Labuan boleh! Hehehe semangat Labuan tah ku sudah ni...Inda batah mendangar la kamu aku betutur kadayan ah..Jangan ada yang ketawa pulang...hehehehe

Norgadis Labuan berkata...

@Resmanshah.
Terima kasih Res, semangat Labuan...
Semangat Labuan yg kau bawa ke semenanjung lagi dasyat... hebat hebat hebat... aku bangga sangat. Jauh2 ke Semenanjung, tutuan kedayan ja'an di lupa...

Kak Imun berkata...

Salam, norgadis. Tahniah ya..bole tahan jg bayarannya, hehe....hobi memang boleh mendatangkan rezeki...:D

Norgadis Labuan berkata...

Salam kembali Kak Imun.
Alhamdulillah.. tahun ni bayaran dah naik. Rezeki Allah... dimana-mana pun ada, walaupun duduk kat rumah mcm kitakan kak Imun...