Ahad, 1 Ogos 2010

::Award from cik iDe::


Biasanya award-award yang aku terima... entrinya akan dibuat di Ruang Sahabat Norgadis. Oleh kerana award ni lain dari yang lain... macam jauh je perjalanan award ni... so aku buat kat laman utama blog aku ni...

Apa pun jua... Terima kasih banyak2 kepada Cik IDE kerana sudi bagi award cute ni

**********************************************************

Syarat Award

*Bagi siapa sahaja yang menerima award ni , diharuskan memberikan/tag kepada lima orang lagi
*Selepas itu , si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing ( kat entri tau )

  1. Shiyda
  2. Aj
  3. ainihussin
  4. iDe
  5. Norgadis

*Sebelum korang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? paham tak . Tapi korang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang dia akan dapat ialah :-
Posisi 5 : jumlah backlink = 5

Posisi 4 : jumlah backlink = 25

Posisi 3 : jumlah backlink = 125

Posisi 2 : jumlah backlink = 625

Posisi 1 : jumlah backlink = 3,125

Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya . Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan, apalagi jika ada yang meng'klik' link ke blog korang .
Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang .
[Kesimpulannya : award - dapat ramai kawan - baclink - trafik - pagerank meningkat]

Tag kepada 5 orang kawan:

  1. Abu Luqman
  2. mommyyus
  3. Pak Cik Im
  4. MatiKatak Rulez
  5. Ana Rozi Zali

9 ulasan:

Abu Luqman berkata...

terima kasih ye....

Norgadis Labuan berkata...

Salam Abu Luqman.
Terima kasih kembali

ainihussin berkata...

congrats dear~~

Norgadis Labuan berkata...

Utk aini hussin.
Terima kasih Aini...

emieysandra berkata...

wahh..menariknyer dapat award ni..
tahniah kamu!

~_^

Norgadis Labuan berkata...

Utk emieysandra.
Terima kasih banyak-banyak...

iDe berkata...

hye norgadis...sory lambat bace entry ni..btw..thanx coz sudi terima award nih K.I.T ;)

iDe berkata...

hye norgadis...sory lambat bace entry ni..btw..thanx coz sudi terima award nih K.I.T ;)

Norgadis Labuan berkata...

Utk iDe.
Lambat baca pun tak apa...
thanks ya...