Selasa, 13 Mac 2012

Kursus Membuat Mee

10 hingga 12 Mac yang lepas, aku mengikuti Kursus Membuat Mee Anjuran Lembaga Pertubuhan Peladang Kawasan Selatan. Kursus dihadiri oleh lebih kurang 30 orang peserta dari wakil Unit masing-masing. (Macam serius saja bunyinya hahaha)


Adunan perlu disebatikan dan dinipiskan


Adunan perlu dilipat dengan betul


Adunan mee akan dipotong mengikut panjang mee yang dikehendaki


Mee yang telah dipotong akan disidai terlebih dahulu


Membungkus mee


Penyampaian sijil dan mee dari En Mat Saleh (Tenaga pengajar)


Bergambar kenang-kenangan bersama tenaga pengajar, pembantu, peserta dan ahli Peladang WP Labuan

10 ulasan:

tehr berkata...

Wah, nampak macam dah lulus tu, Nor
Lepas ni boleh la plan buka gerai mee

Norgadis Labuan berkata...

@tehr.
Kira dah luluslah, dah dapat sijil tapi bab nak buka gerai mee tu tak tau bila pula nak buka hehehe...

gnesop berkata...

Dah boleh buka kedai mee dah nih. Heheej

Norgadis Labuan berkata...

@gnesop.
Belum lagi, masih perlu banyak latihan...

khairul berkata...

dpt sijil lagi tu

Norgadis Labuan berkata...

@khairul.
Biasalah tu, kalau kursus mesti dapat sijil...

Kak Imun berkata...

Salam, norgadis. Bagus la, norgadis dah pandai buat mee. Kak ni pandai goreng2 mee sj, tu pun kadang2 campur udang kering jak.... Lain kali bole bisnes mee dah, kan norgadis.....:)

Norgadis Labuan berkata...

Salam Kak Imun,
Kalau cukup peralatan mungkin bolehlah buat sebab bahan buat mee pun taklah banyak sangat tapi buat masa ni belum cukup peralatan lagi...

caliph shuriken berkata...

kt area sy byk diorg anjur kelas2 cupcakes ^^

Norgadis Labuan berkata...

@caliph shuriken.
Saya suka belajar buat cupcake tu, kalau ada dibuat kat sini memang saya nak join sekali...